Salif Keita

Lørdag 22. jun. kl. 19:30

Kjøp billett
Scene: Hovedscenen
Pris: 530,-
Konsertstart: 20:30
Aldersgrense: 18-årsgrense + vergeordning
Arrangør: Interkultur

Salif Keita kjent som “Afrikas gylne stemme” kommer endelig til Drammen! Vi er så heldige å få besøk av en av Afrikas største stjerner! Vi gleder oss skikkelig til dette og håper du ønsker å bli med!

Salif Keita sin stjernestatus startet allerede på hans tidlige innspillinger. Etter 5 Grammy-nominasjoner og 18 egne album vil hans påvirkning bli husket i afrikansk musikkhistorie i mange tiår frem i tid. Salif Keita ble født 25. august 1949 i Djoliba, Mali. Han er kjent for sin blanding av en rekke afrikanske musikktradisjoner som jazz, rhythm and blues og for å pionere den afrikanske afropop-musikksjangeren.

Selv med gener linket tilbake til grunnleggeren av det malianske imperiet hadde ikke Salif Keita en enkel oppvekst. Han vokste opp i en fattig bondefamilie samtidig som han var albino. Han ble sett på som ulykke og ble avvist av både familie og samfunnet.

Når han var 18 år gammel flyttet Keita til hovedstaten Bamako. Der begynte han å synge på nattklubber. Der var han i to år før han sluttet seg til den populære regjeringssponsede gruppen Rail Band, kjent for sin blanding av tradisjonell Mande-musikk og afro-karibiske stiler. Keita brøt etterhvert ut av gruppen sammen med gitaristen Kanté Manfila der de ble kjent for sammensmeltning av lokale afrikanske tradisjoner med internasjonalt tiltalende populære sjangre.

På begynnelsen av 1980-tallet flyttet Keita til Paris for å satse på en solokarriere. Hans debutalbum “Soro” var svært suksessfullt.

I 2005 bestemte Keita seg for å starte Salif Keita Global Foundation, en organisasjon dedikert for å øke bevisstheten om albinoenes kamp. I 2018 la Salif Keita opp og dedikerer nå all tiden sin til stiftelsen sin. Salif Keitas siste studioalbum med tittelen «Un Autre Blanc» er mer personlig og refererer til Keitas albinisme, et avgjørende trekk ved livet hans som han har sunget og snakket om ofte.

Vi håper at du og din familie eller venner kommer 22. juni!

Medvirkende:

Bandet:

Salif Keita Voc & Guitar
Bah Kouyate Back Vocal
Fatoumata Soubeiga Back Vocal
Guimba Kouyate Guitar
Madou Diabate Kora
Harouna Samake Kamale N’Goni
Mohamed Kouyate Bass
Dauda Koné Djembe & Congas
Mamoudou Dit Prince Koné Calabash
Moïse Sagara Drums
Abou Cissér Electronics

Om Hovedscenen

Velkommen til vår Hovedscene! Våre barer er åpne 1 time før salsdørene åpner.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Lurer du på noe mer? Se Ditt Besøk for mer info.