Et muntert blikk på norsk skihistorie

Foredrag med Thor Gotaas

Torsdag 13. feb. kl. 17:00

Kjøp billett
Scene: Hovedscenen
Pris: 395,-
Praten starter: Ca. 18:00
Aldersgrense: 18-årsgrense + vergeordning
Salsoppsett: Unummererte sitteplasser
Arrangør: Atikko Norway

Bli litt klokere til neste gang du leser om idrettsstjernene, ser det kommende ski-VM på TV eller spenner på deg dine egne ski.

Nordmenn har gått på ski i tusenvis av år, lenge før organisert skisport oppsto på 1800-tallet. Samene staket seg vei over vidda for å overleve, og Norge gikk på ski ut av unionen med Sverige. Skihelter som Petter Northug og Oddvar Brå er idrettssjerner, men også folkehelter - som utrykk for den norske folkesjel.

I dette foredraget tar Thor Gotaas oss med på en kulturhistorisk reise fra kvaeluktende tømmerhoggere som arbeidet seg sterke og seige, til moderne utøvere i kondomdresser. Gotaas er folkeminnegransker, har skrevet over tjue bøker om skihistorie og intervjuet hundrevis av friskuser og skilegender. Han forteller med humor, og blikk for det seriøse og det kuriøse. Gotaas viser bilder og prater i en time, før han tar i mot spørsmål fra salen.

Thor Gotaas er folkeminnegransker og forfatter. Han er cand.philol. fra Universitetet i Oslo med hovedfag i folkloristikk (1993). Gotaas er særlig opptatt av outsiderne i samfunnet, og også de som beveger seg mye, enten som levevei eller på fritiden. Det har blant annet resultert i mange bøker om skiløpere, landstrykere, tatere, sjømenn og løpere. Også lokalhistorie er viet mye oppmerksomhet. Han har skrevet 49 bøker.

Om Hovedscenen

Velkommen til vår Hovedscene! Våre barer er åpne 1 time før salsdørene åpner.

HC-plasser: Ta gjerne kontakt med oss på forhånd dersom du har HC-bevis og trenger spesielle behov ved din konsertopplevelse.

Lurer du på noe mer? Se Ditt Besøk for mer info.